Anne van de Bijl (oprichter Open Doors) steunt strijd voor geloofsvrijheid

ruud met anne cu sitemaandag 19 mei 2014 14:35

Anne van de Bijl, de oprichter van Open Doors, steunt de ChristenUnie-SGP in hun strijd voor geloofsvrijheid in het Europees Parlement. Dat maakte de heer van de Bijl duidelijk door zijn steun uit te spreken voor de kandidatuur van Ruud van Eijle, oud-directeur van Open Doors Nederland.

Ruud van Eijle wil graag verder bijdragen aan het goede werk voor geloofsvrijheid wereldwijd wat de afgelopen jaren vanuit het Europees Parlement is verricht door Peter van Dalen en Bas Belder.

Zo heeft Peter van Dalen het onderwerp geloofsvrijheid op de agenda gekregen van mevrouw Ashton, Hoge Vertegenwoordiger voor het Buitenlands Beleid. Dit is gepaard gegaan met richtlijnen voor personeel van ambassades van EU-lidstaten om geloofsvrijheid te ondersteunen. Ondersteuning van vervolgde christenen is hierbij een speerpunt, niet in de minste plaats omdat christenen de meest vervolgde groep zijn ter wereld. Dat blijkt helaas ook weer uit recente gebeurtenissen in Nigeria, en het doodvonnis voor de Sudanese vrouw die zich van de islam bekeerde tot het christendom. Joel Voordewind heeft over het laatste inmiddels Kamervragen gesteld aan Minister Timmermans en ook gevraagd om een gezamenlijke Europese aanpak. Vanuit het Europees Parlement verdient dit steun.

Steun de ChristenUnie-SGP op 22 mei in hun strijd voor geloofsvrijheid!

« Terug

Reacties op 'Anne van de Bijl (oprichter Open Doors) steunt strijd voor geloofsvrijheid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari