Israël moet worden ontzien van economische sancties

20131021-Israel-Joel-Voordewind_APR1991-0.jpgdinsdag 17 juni 2014 10:07

Kamerlid Joël Voordewind wil dat de boycot en de economische sancties tegen Israël om de nederzettingen in betwiste gebieden moeten worden opgeheven. “Die maatregelen lasteren en marginaliseren de enige democratie in het Midden-Oosten.”

Afgelopen dinsdag heeft ChristenUnie-Kamerlid Voordewind de problematiek in de Tweede Kamer aangekaart. Hij heeft daarnaast gepleit voor sancties  van Nederland tegen de Palestijnse Autoriteit omdat deze samenwerkt met terreurbeweging Hamas. “Het kabinet moet de contacten met de Palestijnen verbreken zolang Hamas Israël niet erkent, eerder gesloten akkoorden niet respecteert en het geweld niet afzweert,” aldus Voordewind.

Twintig volksvertegenwoordigers uit vijftien landen kwamen afgelopen weekend samen in Boedapest. In het Joods wereldcongres werd onder andere gesproken over christenvervolging en de nood van leiders van de vrije wereld om voor minderheden op te komen. In de conclusies van de bijeenkomst stellen de aanwezigen dat de boycot en de economische sancties tegen Israël om de nederzettingen in betwiste gebieden moeten worden opgeheven. Die maatregelen lasteren en marginaliseren de enige democratie in het Midden-Oosten. Ook werden de recente ontvoeringen van drie Israëlische tieners in de bijeenkomst veroordeeld. De Palestijnse Autoriteit werd opgeroepen zich in te zetten voor hun vrijlating.

« Terug

Reacties op 'Israël moet worden ontzien van economische sancties'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari