Aanstaande vrijdagavond: Politiek Café Europa

Banner politiek café Europa webwoensdag 03 september 2014 12:09

'Poetin ziet in Europa een weke, slappe cultuur,' zei minister Timmermans gisteren. 'Een slappe houding van [Europa] leidt tot nog meer minachting bij Poetin. (...) We mogen niet toegeven aan de Russische logica van 'landjepik' en het destabiliseren van een buurland.' Een sterk, verenigd Europa dus, om Rusland het hoofd te bieden. De ChristenUnie is kritisch op de EU, maar is dat terecht? Wat zou u/jij anders willen zien in de samenwerking in Europa? Aanstaande vrijdagavond is er een debat over dit thema in Café Lebowski, aan het Domplein in Utrecht. Welkom!

De woorden van minister Timmermans zijn duidelijk. Om Rusland het hoofd te bieden is er een sterk Europa nodig. Een Europa dat samenwerking zoekt, om tegenwicht te bieden aan grootmachten als Rusland.

De ChristenUnie was tijdens de Europese Parlements-verkiezingen afgelopen mei vooral kritisch op teveel EU. Zij voerde campagne met de woorden 'samenwerking: ja; superstaat: nee'. Is die kritische houding wel terecht? Kunnen we niet juist veel meer bereiken als we de eenheid zoeken in Europa? En voedt het woord 'superstaat' niet een onnodige angst voor de EU?

Op 5 september gaan Gert-Jan Segers (Tweede Kamer) en Peter van Dalen (Eurofractie) hierover in debat met Geert Jan Spijker (Wetenschappelijk Instituut), Maarten van Ooijen (PerspectieF) en politicoloog Hans Vollaard (Instituut Politieke Wetenschap). In informele setting praten we graag met u en jou over deze vragen door. Van harte welkom!

Datum en tijd:             vrijdagavond 5 september, 19:30 uur 
Locatie:                       Grand Café Lebowski, Domplein 17, Utrecht
Debaters:                    Gert-Jan Segers, Peter van Dalen, Geert Jan Spijker, Maarten van Ooijen en Hans Vollaard
Entree:                        gratis, aanmelding verplicht

« Terug

Reacties op 'Aanstaande vrijdagavond: Politiek Café Europa'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari