Teeven rekent zich te vroeg rijk met online gokken

segers-banner-1-944x390woensdag 03 december 2014 10:36

ChristenUnie, CDA en SP zijn ontstemd dat staatssecretaris Fred Teeven (Justitie) nu al stappen neemt voor de legalisering van online gokken. De Tweede en Eerste Kamer hebben daar nog niet mee ingestemd.

Segers: ,,Dit is een voorschot op een wetsvoorstel dat nog niet eens is behandeld door de Tweede Kamer. Bij het belastingplan hield Teeven ook al rekening met inkomsten door verruiming van de gokwet. Teeven rekent zich te vroeg rijk en gokt op meerderheid die nog helemaal niet zeker is. Dit is weinig respectvol richting de Staten Generaal die nog moet beginnen met vaststellen van wet."

Schriftelijke vragen van de leden Segers (ChristenUnie), Oskam (CDA) en Kooiman (SP) aan de staatssecretaris van Veiligheid en Justitie over het bericht 'Eerste stap naar vergunning voor gokbedrijven'

  1. Heeft u kennis genomen van het bericht 'Eerste stap naar vergunning voor gokbedrijven'*?

2.   Wat is de grondslag voor deze peiling door de Kansspelautoriteit (KSA)

3.   Heeft u opdracht gegeven tot deze peiling? Zo ja, waarom? Zo nee, waar komt dit idee dan vandaan?

4. Hoeveel waarde hecht u aan de beraadslaging en besluitvorming van de Staten-Generaal?

5. Heeft u de KSA inmiddels verzocht de peiling te staken, omdat het wetsvoorstel nog niet is vastgesteld? Zo nee, is dat niet onbehoorlijk jegens het Parlement?

6. Waarom moet de verlening van vergunningen versneld worden en wie heeft dat besloten?

7. Waarop is de verwachting van de KSA gebaseerd dat er 50 tot 80 aanvragen binnen zullen komen?

8. Bent u van mening dat de bedrijven die zich bij de KSA zullen aanmelden, gescreend zouden moeten worden of zij op dit moment al reclameactiviteiten ontplooien ten aanzien van de Nederlandse markt?

9. Welke gevolgen zou de KSA volgens u moeten verbinden aan gokbedrijven die consequent volharden in het illegaal aanbieden van reclameactiviteiten in Nederland?

10. Kunt u een overzicht geven van alle gokbedrijven die in 2014 het verbod hebben overtreden om reclameactiviteiten aan te bieden op de Nederlandse markt, met daaraan verbonden de maatregelen die de KSA heeft genomen tegen de betreffende bedrijven?

* www.nos.nl, 1 december 2014

« Terug

Reacties op 'Teeven rekent zich te vroeg rijk met online gokken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2014

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari