ChristenUnie: Ratificatie VN-gehandicaptenverdrag extra stap naar waardevol leven

12184063_900678446685591_722297103632100920_odonderdag 10 december 2015 14:47

Deze week werd er in de Kamer gesproken over ratificatie van het VN-gehandicaptenverdrag. De ChristenUnie heeft lang aangedrongen op ratificatie en is blij dat het verdrag nu eindelijk is behandeld. Namens de ChristenUnie-fractie vraagt Gert-Jan Segers wel welke stappen de regering gaat zetten om vervolg te geven aan de ratificatie.

Dit VN-verdrag is voor groot belang voor alle mensen met een beperking in Nederland. Met dit verdrag kan Nederland inclusiever worden.

“We kunnen nooit zeggen dat het leven alleen waardevol is als het aan bepaalde criteria voldoet. Nee, elk leven is waardevol. Dat onderstreept dit verdrag,” gaf fractievoorzitter Gert-Jan Segers aan.

De behandeling omtrent ratificatie wordt door de ChristenUnie dan ook gezien als startpunt voor verbeteringen voor een meer inclusieve samenleving. Daarom bood de fractie het boek Een Kind Met Kansen van Odet Stabel en een pamflet met oplossingen die op de Open Dag samen met gehandicapten werden gemaakt aan. Segers: ”Als de staatssecretaris nog frisse ideeën wil kan hij hier naar kijken.”

Labels
Gert-Jan Segers
Zorg, Welzijn & Sport

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie: Ratificatie VN-gehandicaptenverdrag extra stap naar waardevol leven'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2015 > december

Geen berichten gevonden