Nieuw Fellowsprogramma met onder meer Beatrice de Graaf

beatricedegraafdinsdag 19 september 2017

In januari start er een nieuw Fellows-talentenprogramma voor jonge academici. Sprekers in 2018 zijn onder meer Beatrice de Graaf en Roel Kuiper.

In januari start voor de elfde keer het Fellows-talentenprogramma. De cursus is een uitgelezen kans voor jonge academici om zich te verdiepen in de rijke traditie van de ChristenUnie en wat die de politiek van vandaag te bieden heeft. Welke relevantie heeft kerkvader Augustinus bijvoorbeeld voor hedendaagse politiek? En wat heeft Thomas van Aquino ons te zeggen over veiligheid? Maar ook: wat is de plaats voor christelijke politiek in een seculier politiek klimaat? 

Opzet cursus
Met het Fellows-programma wil het Wetenschappelijk Instituut jonge mensen - wellicht de politici van de toekomst - opleiden met het christelijk-sociaal gedachtegoed. Het vormt daarmee een prachtige basis voor hun denken over politiek en maatschappij; een investering in de toekomst. In tien avonden, verspreid over een kalenderjaar, bespreken de cursisten relevante onderwerpen in de christelijke politiek. Na een inleiding van een expert (dit jaar onder meer Roel Kuiper en Beatrice de Graaf) gaan de cursisten met elkaar in gesprek. Tijdens een workshop opiniërend schrijven leren zij hun mening krachtig verwoorden in een opiniestuk. De cursisten sluiten het programma af met het schrijven van een essay. 
Het Wetenschappelijk Instituut organiseert het programma in samenwerking met PerspectieF en het Opleidingscentrum van de ChristenUnie. 

Solliciteren
Omdat er jaarlijks veel jongeren het programma willen volgen, gaat deelname via sollicitaties. Geïnteresseerden kunnen hun sollicitatie (cv en motivatiebrief) tot 1 december mailen naar wi@christenunie.nl


Meer informatie

« Terug

Reacties op 'Nieuw Fellowsprogramma met onder meer Beatrice de Graaf'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.