Oproep aan Ierland, nieuwe voorzitter EU

Europese vlagwoensdag 16 januari 2013 21:27

Europarlementariƫr Peter van Dalen (ChristenUnie) heeft woensdag 16 januari de volgende oproep gedaan tijdens het debat met het nieuwe Ierse voorzitterschap van de Europese Unie. In zijn speech vraagt Van Dalen aan Ierland om aandacht te geven aan de toenemende christenvervolging in de wereld (klik op 'lees verder'):

Straatsburg, 16 januari 2013

Vanmiddag komt de organisatie Open Doors op mijn uitnodiging naar het Parlement. Iedereen is hartelijk welkom wanneer om 15uur de World Watch List 2013 wordt gepresenteerd. Dit is een overzicht van landen waar het voor christenen het meest gevaarlijk is.

Wat we vanmiddag gaan horen is dat in diverse landen minderheden en christenen letterlijk geen leven hebben: denk aan landen als Noord-Korea, Saoedi-Arabië en Afghanistan. Maar ook zal tot in détail worden verteld dat in veel landen de christenvervolging sterk tóeneemt! Met name in Afrikaanse landen zoals Mali, Ethiopië, Kenia en Nigeria worden elke week voorgangers en kerkgangers vermoord, en kerken afgebrand. De situatie is veel erger dan een paar jaar geleden!

Daarnaast komen christenen in de landen van de zogenaamde Arabische lente in de knel. De nieuwe islamitische machthebbers zijn beslist niet zo tolerant als we mochten hopen.

Daarom mijn concrete vraag aan het Iers voorzitterschap: wat gaat u ondernemen om het probleem van de tóenemende christenvervolging aan te pakken?

« Terug

Reacties op 'Oproep aan Ierland, nieuwe voorzitter EU'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.