ChristenUnie en SGP werken samen bij Europese verkiezingen

Peter van Dalen Topbanners-173.jpg15-10-2013 10:00 15-10-2013 10:00

Opnieuw trekken ChristenUnie en SGP gezamenlijk op bij de verkiezingen voor het Europees Parlement die zullen worden gehouden in mei volgend jaar. De besturen van beide partijen hebben daarover overeenstemming bereikt. Een gezamenlijke kandidatenlijst biedt de beste mogelijkheid om de stemmen van ChristenUnie en SGP zoveel mogelijk tot hun recht te laten komen.

ChristenUnie-voorzitter Piet Adema en SGP-voorzitter Maarten van Leeuwen zijn blij dat de partijen het erover eens zijn geworden dat er een gezamenlijke kandidatenlijst zal worden ingediend. "Het is helder dat ChristenUnie en SGP verschillende partijen zijn. Toch herkennen we elkaar op veel punten zoals een politiek bij een open bijbel  en ook in het Europees Parlement waarin we ons gezamenlijk inzetten voor een afgeslankt Europa. Door samen te werken krijgt het christelijk geluid in Europa een krachtiger stem. Dat gebeurt trouwens ook op andere niveaus, zoals in gemeenten.”

ChristenUnie en SGP streven ernaar om gezamenlijk toe te treden tot de European Conservatives and Reformists Group (ECR, de Europese Conservatieven en Hervormers). Dat is een groep van politieke partijen met vergelijkbare standpunten. Op die manier kan er beter invloed worden uitgeoefend en zijn er meer parlementaire mogelijkheden in Brussel en Straatsburg.

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie en SGP werken samen bij Europese verkiezingen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.