Kandidatenlijst ChristenUnie Europese verkiezingen 2014

Topbanner Kandidaten EP201420-12-2013 22:09 20-12-2013 22:09

De concept-kandidatenlijst voor de Europese verkiezingen van de ChristenUnie, is door het landelijk bestuur naar de partijleden gestuurd. Op het Uniecongres van 1 februari 2014 in Lelystad zal de lijst worden besproken en vastgesteld. Een selectiecommissie onder leiding van oud-minister André Rouvoet heeft het landelijk bestuur deze lijst voorgesteld.

De naam van de huidige Europarlementariër, Peter van Dalen, als kandidaatlijsttrekker, is al eerder bekend gemaakt. Op plaats twee staat dhr. Ruud van Eijle (1955). Van Eijle is op dit moment directeur van World Vision. Voorheen was hij directeur van Dorkas en Open Doors. Ook was hij wethouder in Ermelo, waar hij momenteel gemeenteraadslid is.

Op plaats drie staat Stieneke van der Graaf (1984). Zij is voorzitter van de provinciale Statenfractie in Groningen en bestuurslid van de ECPM, een Europese politieke partij waar de ChristenUnie lid en mede-oprichter van is.

Voorzitter Piet Adema: “Het is een evenwichtige lijst geworden, waarin ervaring, maar ook jong elan een plek hebben gekregen. Het is geweldig om te merken dat jonge mensen in onze partij toenemend interesse hebben in internationale en Europese zaken en zich als christen daar ook politiek voor in willen zetten.”

De volledige lijst en de rapportage van de selectiecommissie is te vinden op http://www.christenunie.nl/nl/congres  

« Terug