Herman Sietsma tijdelijk senator voor ChristenUnie - Eerste Kamerlid Mirjam Bikker met zwangerschapsverlof

201607 Herman Sietsma05-07-2016 15:45 05-07-2016 15:45

In september 2016 wordt drs. Herman Sietsma MPA (1953) tijdelijk Eerste Kamerlid namens de ChristenUnie. Hij gaat voor een periode van vier maanden Mirjam Bikker vervangen, die met zwangerschapsverlof gaat. Sietsma heeft een lange geschiedenis in de ChristenUnie, onder andere als raadslid in Ermelo en als hoofdredacteur van DenkWijzer, het orgaan van het Wetenschappelijke Instituut van deze partij. Hij was provinciesecretaris en algemeen directeur van de Provincie Utrecht en vervulde ook daarvoor diverse functies in het openbaar bestuur. Momenteel is hij onder andere directeur van Huis Doorn en Kasteel Amerongen. Hij is getrouwd, heeft vier kinderen, zeven kleinkinderen en woont in Ermelo.

Sietsma ziet uit naar zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer: "Het is me een eer en genoegen om tijdelijk het ambt van senator te vervullen. Ik heb veel ervaring op mogen doen in het openbaar bestuur, vooral op gemeentelijk en provinciaal niveau, en ik ben dankbaar dat ik deze kennis en ervaring binnenkort een aantal maanden kan inbrengen op landelijk niveau." Sietsma zal gedurende zijn lidmaatschap van de Eerste Kamer het woord namens de ChristenUnie-fractie voeren op de beleidsterreinen van Veiligheid en Justitie, Immigratie en Asiel, Binnenlandse en Algemene Zaken en Infrastructuur, Milieu en Ruimtelijke Ordening.

Labels
Eerste Kamer
Mirjam Bikker

« Terug

Reacties op 'Herman Sietsma tijdelijk senator voor ChristenUnie - Eerste Kamerlid Mirjam Bikker met zwangerschapsverlof'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2016 > juli

Geen berichten gevonden