ChristenUnie start petitie tegen EU-toetreding en visumvrij reizen Turkije

nb turkije18-07-2016 18:13 18-07-2016 18:13

De ChristenUnie start vanavond een petitie tegen visumvrij reizen van Turkije naar de Europese Unie en toetreding van Turkije tot de EU.

De ondertekeningen van de petitie zal ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind overhandigen aan minister Bert Koenders. Volgens Voordewind maken veel mensen zich zorgen over verdere stappen in het ‘EU-Turkije-huwelijk’, nu mensenrechten en vrijheden opnieuw verder onder druk komen te staan.

“De situatie van vrijheden en mensenrechten in Turkije was dramatisch en wordt na de staatsgreep en de maatregelen die Erdogan wil nemen alleen maar slechter,” stelt Voordewind, die vorige week zelf in Turkije was en met mensenrechtenactivisten sprak. “Dat is niet los te zien van de afspraken die de EU met Turkije maakt. Dat verklaart de onrust ook onder burgers in Nederland hierover.” Met de petitie wil de ChristenUnie die onrust adresseren.

De petitie roept onder meer op om op te komen voor belangrijke democratische waarden als godsdienstvrijheid, persvrijheid, vrijheid van meningsuiting, gelijkheid, eerlijke en onafhankelijke rechtspraak, vrije en eerlijke verkiezingen en humanitaire behandeling van vluchtelingen. Voordewind: “In de petitie zijn we duidelijk over wat het logisch gevolg daarvan is: het afbreken van het toetredingsproces van Turkije tot de Europese Unie en het niet overgaan tot visumvrij reizen tussen Turkije en de EU.”

Teken de petitie op www.christenunie.nl/turkije-petitie. De petitie wordt vanavond gestart en loopt tot 5 september.

Labels
Buitenlands beleid
Joël Voordewind

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie start petitie tegen EU-toetreding en visumvrij reizen Turkije'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2016 > juli

Geen berichten gevonden