Symposium over betere ondersteuning voor jonge ouders

Joël Voordewind - Foto: Anne-Paul Roukemavrijdag 07 oktober 2016 14:17

De ChristenUnie en de PvdA organiseren op maandagmiddag 7 november in de Tweede Kamer een symposium om aandacht te vragen voor opvoedingsondersteuning bij jonge ouders. Bij de opvoeding van een kind komt veel kijken. Partners worden ouders en de combinatie van werk en gezin kan een uitdaging zijn. Tijdens het symposium, onder de titel ‘hoe babyproof zijn relaties?’, wordt gesproken over de ondersteuning aan jonge gezinnen, die werk en gezin vaak moeten combineren. Aan het symposium werkt een brede groep van organisaties en politieke partijen mee.

Voor de bijeenkomst zijn medewerkers van GGD’s, Centra voor Jeugd en Gezin, gemeenten en bestuurders uitgenodigd. Ook komen er organisaties die aandacht geven aan aanstaande ouders en jonge gezinnen. De staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Martin van Rijn, is ook aanwezig. Aan het eind bespreken Kamerleden Vera Bergkamp (D66), Joël Voordewind (ChristenUnie), Loes Ypma (PvdA) en Nine Kooiman (SP) de aanbevelingen. 

ChristenUnie-Kamerlid Joël Voordewind: “Wanneer partners ouders worden, komt er meer druk op een relatie, maar tegelijk vraagt het een goede samenwerking tussen ouders. Daarom is het belangrijk dat organisaties die ouders hierin ondersteunen aandacht vragen voor wat zij doen en aan de politiek vragen wat zij van ons nodig hebben. Dat is broodnodig.”

PvdA-Kamerlid Loes Ypma: “Een kind krijgen is een hele mooie, maar ook zware periode; 83% procent van alle kersverse ouders gaan door een matig tot zware relatiecrisis na de geboorte van hun baby. Het is van belang dat het consultatiebureau en de gemeenten ervoor zorgen dat ouders die wat hulp kunnen gebruiken, hun ervaringen  kunnen delen en andere ouders  ontmoeten.”

Deze week is het de Week van de Opvoeding, die richt zich op het stimuleren van contact tussen ouders onderling en tussen ouders en professionals. Aan de bijeenkomst werken onder meer prof. dr. Esther Kluwer (Radboud Universiteit), het Nederlands Jeugdinstituut (NJI) en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheidszorg (NCJ) mee.

Opgeven voor het symposium kan door een e-mail te sturen naar r.vdwerken@tweedekamer.nl.

Labels
Joël Voordewind

« Terug

Reacties op 'Symposium over betere ondersteuning voor jonge ouders'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2016 > oktober

Geen berichten gevonden