Op Koningsdag in Brussel in debat met Jeroen Dijsselbloem over zijn uitspraken en Griekenland

eu_flagdonderdag 27 april 2017 11:42

Voorzitter, alle uitspraken over drank en vrouwen zijn onverstandig. Omdat excuses van de heer Dijsselbloem uitbleven, zeurde deze kwestie onnodig lang door. Jammer!

Wat de inhoud betreft:

het beleid van de Eurogroep inzake Griekenland is asociaal. Iedereen die wel eens de weg van het vliegveld naar het centrum heeft gereden weet dat. Zestig procent van alle winkel- en bedrijfspanden langs die route staat te koop of te huur, én leeg. Het midden- en kleinbedrijf in Griekenland - dé motor van de economie - is weggevaagd. Veel Grieken zijn werkloos en tal van mensen verlaten het land.

GEEN FLAUWE ROOKGORDIJNEN OPTREKKEN

Kom niet met dat flauwe rookgordijn, dat Griekenland nu na tig jaar een begrotingsoverschot heeft. Dat hebben meer landen in en buiten Europa die toch een grote schuld hebben. De financieel-economische situatie van een land wordt vooral door andere factoren weergegeven!

WAT DAN WÉL?

Wat dan? Ik heb de heer Dijsselbloem hier al in 2013 een rapport overhandigd hoe het moet: Griekenland uit de eurozone, gedeeltelijke kwijtschelding van de schulden, en Griekenland blijft als EU lidstaat recht houden op steun vanuit bijvoorbeeld de regionale fondsen. De Eurogroep moet het roer omgooien. Anders zal het oordeel van de geschiedenis over de manier waarop de Eurogroep Griekenland kapot heeft gemaakt, snoeihard zij.

Labels
Eurofractie
Europese Verkiezingen

« Terug

Reacties op 'Op Koningsdag in Brussel in debat met Jeroen Dijsselbloem over zijn uitspraken en Griekenland'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.