Brexit: "Vechtscheiding geeft alleen maar verliezers"

zijaanzicht vlaggen tourdinsdag 03 oktober 2017 11:14

Spreektekst debat over Brexit, Peter van Dalen, Europarlementariƫr voor ChristenUnie-SGP, Straatsburg, 3 oktober 2017

Collega Verhofstadt heeft met anderen een resolutie over de Brexit opgesteld.

Aan het begin van die tekst wordt diverse keren de gezamenlijkheid van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk onderstreept: EU burgers zijn ook Britse burgers, en het Europees Parlement vertegenwoordigt ook de Britse burgers.

Vervolgens echter legt de tekst alle verantwoordelijkheid geheel eenzijdig bij de Britten: zij moeten de rechten van burgers volledig garanderen, de Britten dragen volle verantwoordelijkheid voor de relatie Noord-Ierland/Ierland, en de Britten moeten de betalingen eerst volledig regelen. Gebeurt dit niet, dan worden de onderhandelingen opgeschort.

Geen woord dus over andere wederzijds gemeenschappelijk belangrijke onderwerpen zoals handel en visserij. Slechts keiharde, eenzijdige Brusselse eisen. Die kunnen maar één doel hebben: never nooit moeten burgers van welke Lidstaat dan ook het in de kop krijgen en er zelfs maar aan denken, om uit de EU te willen stappen. Verhofstadt en de zijnen willen een vechtscheiding. Dat levert aan beide zijden slechts verliezers op.

 

Labels
Eurofractie
Europese Verkiezingen

« Terug

Reacties op 'Brexit: "Vechtscheiding geeft alleen maar verliezers"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.