Historische doorbraak ChristenUnie in Limburg

vrijdag 24 november 2006 15:37

De ChristenUnie, die woensdag landelijk haar stemmenaantal wist te verdubbelen, heeft een opmerkelijke stemmenwinst geboekt in Limburg. In deze provincie hebben bijna vier keer zoveel mensen op de ChristenUnie gestemd als in 2003.

Terwijl de ChristenUnie bij verkiezingen in 2003 in Limburg ruim 2100 stemmen had, kreeg de ChristenUnie nu bijna 7.800 stemmen. Bert Tijssen, bestuurslid van ChristenUnie Limburg vermoedt dat een belangrijk deel van de stemmenwinst te danken is aan katholieke kiezers. Tijssen: “In gemeenten als Eijsden, Gulpen-Wittem, Haelen, Meerlo-Wanssum en Roggel en Meer hebben we een relatief grote groei doorgemaakt.” Campagneleider Henk van Rhee is het eens met deze analyse. Van Rhee: “De katholieken in Limburg hebben de weg naar het christelijk-sociale beleid van de ChristenUnie gevonden. De stemmenwinst in Limburg is voor ons allen een enorme bemoediging om door te gaan met onze activiteiten in Limburg.”

De verwachte belangstelling vanuit katholiek Limburg was voor de ChristenUnie aanleiding, in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen speciaal aandacht te besteden aan deze provincie. Zo startte de landelijke verkiezingskaravaan in Limburg, waar lijsttrekker André Rouvoet werkbezoeken bracht aan Heerlen, Venlo en Maastricht. Ook werden er speciale Limburgse folders uitgedeeld en vond er een goed bezochte verkiezingsavond plaats in Maastricht. Bovendien zijn er diverse bijeenkomsten geweest met katholieke en evangelische christenen.

Provinciaal vervolg
Met bijna 7.800 Limburgse stemmen voor de ChristenUnie, ziet de partij goede kansen om een zetel in het gouvernement te behalen. De partij werkt aan een op Limburg gericht verkiezingsprogramma, waarin de nadruk zal liggen op integer, transparant bestuur, oog voor werkgelegenheid, versterking van de positie van het gezin, van ouderen én jongeren, en behoud van het Limburgse landschap.
Bert Tijssen: “De afgelopen maanden zijn we verdubbeld in het aantal leden. We zijn woensdag fors gegroeid in stemmen. Ik ben er van overtuigd dat er meer moois gaat komen.”
Labels
Limburg

« Terug

Reacties op 'Historische doorbraak ChristenUnie in Limburg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > november

Geen berichten gevonden