Start campagne tegen roken in auto's met kinderen

11-12-2006 16:58 11-12-2006 16:58

Gezien de schadelijke gevolgen van het meeroken van kinderen, stelt de ChristenUnie voor om een gerichte campagne te starten om het roken in auto’s te ontmoedigen wanneer er kinderen meerijden. Hierbij gaat het met name over kinderen onder de zes jaar.

In aanloop naar de begrotingsbehandeling Volksgezondheid, Welzijn en Sport noemt Kamerlid Joël Voordewind het zorgwekkend dat roken dé vermijdbare doodsoorzaak nummer 1 is. Ouders moeten zich bewust worden van de zeer schadelijke gevolgen die het roken heeft op hun kind. Zeker als dat in een kleine ruimte als een auto gebeurt. Voordewind stelt een landelijke campagne voor om deze bewustwording te creëren.

Mocht de campagne geen effect hebben, dan zal de overheid wetgeving moeten overwegen, zoals dit ook al bestaat in Amerika. “Bescherming van het kind moet boven de individuele wens gaan om overal en altijd te kunnen roken”, aldus Voordewind.

Naast het roken in auto’s, wil de ChristenUnie ook op korte termijn een evaluatie van de campagne over het roken van zwangere vrouwen. Voordewind: “Ook hier dient de overheid op te komen voor het ongeboren kind.”
Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Start campagne tegen roken in auto's met kinderen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2006 > december

Geen berichten gevonden