Stel campagne OV-chipkaart uit

DSCN1742dinsdag 16 januari 2007 16:44

De ChristenUnie maakt zich zorgen over de voortgang van de landelijke introductie van de OV-chipkaart. Ernst Cramer, Tweede Kamerlid: “Ik ben een voorstander van de OV-chipkaart. Deze heeft potentieel veel voordelen voor de reiziger. De gebruiksvriendelijkheid van de kaart voor de reiziger is echter nog onvoldoende duidelijk. Er zijn nog te veel open vragen terwijl 1 februari de landelijke campagne over de introductie van de OV-chipkaart zal starten.”

Minister Peijs heeft een brief naar de Kamer gestuurd met het verzoek om het debat over de OV-chipkaart dat gepland stond op 25 januari uit te stellen omdat er nog overleg moet plaatsvinden met de decentrale overheden en de vervoerders. De ChristenUnie heeft er geen bezwaar tegen dat het debat over de OV-chipkaart wordt uitgesteld. Ernst Cramer: “Wij zullen de minister echter wel morgen verzoeken de lancering van de landelijke publiciteitscampagne uit te stellen tot na dit debat. De OV-chipkaart verdient een flitsende start en dan is het niet goed als nog veel zaken ter discussie staan”.

Brandbrief
Reizigersorganisatie ROVER heeft een brandbrief naar de minister gestuurd. De ChristenUnie wil graag van de minister voor het debat een reactie op de stelling dat de 11 consumenteneisen die zijn opgesteld door 6 consumentenorganisaties nog onvoldoende zijn gerealiseerd. Er is bovendien begin deze maand discussie ontstaan over de tarieven van de OV-chipkaart. Om een euro-effect te voorkomen hebben de provincies voorgesteld de prijzen van de buskaartjes nu alvast te verhogen. Het gesprek tussen het College Bescherming Persoonsgegevens, het ministerie en de vervoerders over de privacy van de gebruikers van de OV-chipkaart is ook nog gaande. De ChristenUnie wil graag een reactie van de minister op deze ontwikkelingen.

Ernst Cramer: “ROVER doet een oproep voor nationale regie rond de invoering van de OV-chipkaart. Wij vertrouwen er op dat de minister deze handschoen oppakt en zal zorgen dat de laatste knopen worden doorgehakt. Voor de ChristenUnie staat bij de introductie van de OV-chipkaart het belang van de reiziger voorop”.
Labels
Ernst Cramer
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Stel campagne OV-chipkaart uit'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > januari

Geen berichten gevonden