Oud-Beijerland krijgt achtste ChristenUnie burgemeester

Alphen aan den Rijn - Klaas Tigelaar (bewerkt)06-03-2007 13:01 06-03-2007 13:01

De gemeenteraad van Oud-Beijerland heeft maandagavond de unanieme voordracht van de vertrouwenscommissie gevolgd en Klaas Tigelaar voorgedragen als nieuwe burgemeester. Klaas Tigelaar (39) is sinds 2002 wethouder jeugd, onderwijs, volksgezondheid en sport in de gemeente Alphen aan den Rijn namens de ChristenUnie.

Henk van Rhee, partijdirecteur: "Wij zijn blij met deze 8e ChristenUnie- burgemeesterspost en feliciteren Klaas Tigelaar van harte. Dit is normaal gesproken het begin een ontwikkeling naar nog meer burgemeestersposten. Op grond van het aantal zetels van de ChristenUnie in de Tweede Kamer zou de ChristenUnie op den duur zelfs rond de 20 burgemeesters moeten kunnen leveren."

Volgens de gemeenteraad van Oud-Beijerland is Klaas Tigelaar een frisse en inspirerende persoonlijkheid. De raad meent dat de heer Tigelaar qua ervaring, motivatie en vaardigheden voldoet aan het door de raad vastgestelde profiel en prijst zich bijzonder gelukkig met deze kandidaat.

Het college van burgemeester en wethouders van Oud-Beijerland heeft de heer Tigelaar van harte gefeliciteerd met zijn voordracht als nieuwe burgemeester van Oud-Beijerland.

De voordracht wordt via de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, de heer J. Franssen, aangeboden aan het Kabinet, om de benoeming door de Kroon mogelijk te maken. De benoeming is pas definitief, zodra het Koninklijk Besluit is getekend. Het is de bedoeling dat de heer Tigelaar op 16 april 2007 officieel wordt geïnstalleerd als burgemeester van Oud-Beijerland.

Labels
In het land
Partij

« Terug

Reacties op 'Oud-Beijerland krijgt achtste ChristenUnie burgemeester'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > maart

Geen berichten gevonden