ChristenUnie stimuleert met succes dienstbetoon door kerken

13-03-2007 10:15 13-03-2007 10:15

Het is nu ruim een jaar geleden, om precies te zijn 7 februari 2006, dat Andre Rouvoet een motie indiende waarin hij vroeg om subsidie voor de stichting Present. Deze stichting koppelt groepen uit kerken die een dag beschikbaar willen stellen aan mensen die met dat aanbod geholpen kunnen worden. Met het geld zou Present in staat worden gesteld om de formule in meerdere plaatsen uit te zetten. De Tweede Kamer aanvaardde de motie unaniem, mede met het oog op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning.

Begin 2007 blijkt de Presentformule een razend succes. Er kwam veel belangstelling uit het land en in maar liefst 14 steden staat inmiddels een lokale stichting in de startblokken of is al volledig operationeel. Maar de lat wordt hoog gelegd: het streven is 40 steden aan het eind van het jaar. Om dat doel te halen organiseert Present dit voorjaar vijf miniconferenties in het land. Belangstellenden kunnen daar kennis maken met Present en beoordelen of de formule geschikt is om in de eigen stad in te voeren.

Kenmerkend voor een aantal steden is dat de plaatselijke ChristenUnie een rol inneemt als stimulator. In Den Helder bijvoorbeeld organiseerde de plaatselijke ChristenUnie een avond over het thema Kerk en WMO. Fractieleider Tjitske Biersteker: “Naar aanleiding van die avond ontstond er spontaan een werkgroep. Die dacht na over het thema, sprak met diverse partijen en kwam tot de conclusie dat kerken met de stichting Present een prima antwoord kunnen bieden op de WMO.”

De miniconferenties worden gehouden in Houten, Gouda, ’s-Hertogenbosch, Wolvega en Zwolle. Personen die geïnteresseerd zijn kunnen een werkgroep vormen waarna onder begeleiding van Present Nederland een lokale stichting wordt opgericht.

Meer informatie op www.stichtingpresent.nl

Zie ook:


Labels
André Rouvoet
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie stimuleert met succes dienstbetoon door kerken'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > maart

Geen berichten gevonden