ChristenUnie organiseert politieke snuffelcursus voor vrouwen

2006_0107TTT0002 startopdracht hoe goed kennen wij elkaar13-03-2007 12:14 13-03-2007 12:14

De ChristenUnie organiseert dit voorjaar 8 cursusdagen voor vrouwen die willen ontdekken of politiek iets voor hen is. De 1-daagse cursus ‘Snuffelcursus Vrouw in de Politiek’ wil een beeld geven van het werk in de politiek en vrouwen helpen ontdekken of ze hier hun talenten kunnen inzetten.

Tijdens de cursus wordt ruime aandacht besteed aan de kwaliteiten die de deelneemsters hebben en hoe ze die positief in de christelijke politiek kunnen inzetten. Daarbij is aandacht voor hun persoonlijk profiel, de praktijk van politiek en de toekomstmogelijkheden.

De ChristenUnie is een aantrekkelijke partij voor vrouwelijke stemmers. Ruim 61% van de ChristenUnie kiezers was vrouw tijdens de laatste Tweede Kamer-verkiezingen. Ook blijkt uit een vorig jaar gehouden onderzoek dat de ChristenUnie-achterban vindt dat vrouwen net zo goed politiek bedrijven als mannen. In de praktijk blijkt echter dat vrouwen veel eerder dan mannen twijfelen aan hun kennis, vaardigheden en ervaring. En de partij zou hen meer kunnen aanmoedigen en ondersteunen om politicus of bestuurder te worden. Dat kan onder meer door scholing of door vrouwen zonder ervaring te koppelen aan vrouwen met ervaring.

De snuffelcursus is een direct gevolg van de uitkomsten van het onderzoek en wordt georganiseerd door Inclusief Partners in Politiek, het project van de ChristenUnie om de vrouwenparticipatie binnen de christelijke politiek te bevorderen. De eerste acht snuffelcursussen staan voor dit voorjaar gepland op verschillende locaties in het land, waarvan de eerste op 17 maart in Zuidhorn.

Lees verder: http://www.christenunie.nl/snuffelcursus

Labels
Partij

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie organiseert politieke snuffelcursus voor vrouwen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > maart

Geen berichten gevonden