17 maart studiedag rapport ‘Burger en Politiek’

14-03-2007 12:29 14-03-2007 12:29

“De belangrijkste bijdrage aan het herstel van vertrouwen tussen burgers en de politiek wordt geleverd door de manier waarop overheden en politici binnen het bestaande bestel functioneren.” Dat en vele andere zaken concludeerde de commissie Burger en Politiek in haar rapport 'Burger en Politiek, een christelijke visie op het functioneren van het democratisch bestel'.

Op zaterdag 17 maart organiseert de ChristenUnie in Den Haag een studiedag voor leden, om over de analyse en spraakmakende aanbevelingen uit dit rapport in gesprek te gaan. Hierbij wordt ook het rapport van de Nationale Conventie betrokken.

De commissie Schutte (zoals ze in de wandelgangen wordt genoemd) constateert dat veranderingen in het politieke bestel een bijdrage leveren, maar dit moet niet worden overschat. Het rapport bespreekt tal van onderwerpen die te maken hebben met het functioneren van het democratisch bestel. Om de bespreking in goede banen te leiden, is er voor gekozen om een select aantal onderwerpen uit het rapport specifiek aan de orde te laten komen:

- het functioneren van de representatieve democratie
- het referendum
- de Grondwet en
- de Eerste Kamer

De onderwerpen zullen door Gert Schutte (commissievoorzitter) en Roel Kuiper (lid Nationale Conventie) kort worden ingeleid, waarna er een bespreking met en tussen de deelnemers volgt.

Studiedag
U bent van harte uitgenodigd om bij de bijeenkomst aanwezig te zijn. We stellen het op prijs als u zich vooraf aanmeldt.

Start: 9:30 uur in de Kappeyne van de Copellozaal van de Tweede Kamer

Het rapport van de commissie Schutte en dat van de Nationale Conventie zijn te downloaden van onze website.

Labels
Partij

« Terug

Reacties op '17 maart studiedag rapport ‘Burger en Politiek’'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > maart

Geen berichten gevonden