ChristenUnie wil uitbreiding kraamzorg

11-04-2007 20:24 11-04-2007 20:24

Het kabinet moet snel duidelijkheid geven over de uitbreiding van het aantal uren kraamzorg, die in het regeerakkoord is beloofd. Ook de verpleeghuizen wachten met smart op de ‘extra middelen’ die in het akkoord zijn toegezegd. Kamerlid Esmé Wiegman vraagt daarom om spoedige verzilvering van de gemaakte afspraken.

Donderdag 12 april spreekt de Tweede Kamer met de bewindslieden Klink en Bussemaker over de ‘proloog VWS-beleid 2007-2010’ die zij eind vorige week naar de Kamer stuurden. Over het algemeen is de ChristenUnie ingenomen met deze beleidsbrief, onder meer omdat de coalitieafspraken over medische ethiek daarin duidelijk bevestigd worden. Staatssecretaris Bussemaker belooft bijvoorbeeld zwart op wit dat ze aan de slag gaat met ‘een samenhangend pakket van positieve maatregelen die een alternatief kunnen bieden voor afbreking van een zwangerschap’. Ook kondigen de bewindslieden aan dat zij palliatieve zorg willen ‘versterken en beter beschikbaar maken’.

Een punt dat in de ‘proloog’ niet expliciet genoemd wordt, en waarvoor Wiegman daarom aandacht vraagt van de bewindslieden, is de beloofde anonieme registratie van redenen voor abortus. Op basis daarvan kan onderzoek gedaan worden naar de aard van de noodsituatie van ongewenst zwangeren.

In het regeerakkoord staat dat het aantal uren kraamzorg zal worden uitgebreid. De ChristenUnie vraagt het kabinet snel met een voorstel hierover te komen, mede vanwege de onrust die in de sector is gerezen over een dreigend personeelstekort. Hetzelfde geldt voor de ‘extra middelen voor verpleeghuiszorg’ die in het regeerakkoord worden toegezegd.

Labels
Esmé Wiegman
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil uitbreiding kraamzorg'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > april

Geen berichten gevonden