Elburg krijgt opnieuw ChristenUnie-burgemeester

Harderwijk - 2006 - Frans de Lange - 503-07-2007 20:45 03-07-2007 20:45

De gemeenteraad van Elburg heeft de Harderwijkse wethouder Frans de Lange voorgedragen als de nieuwe burgemeester. De raad ging maandagavond unaniem akkoord met het voorstel van de vertrouwenscommissie. Daarmee krijgt Elburg opnieuw een burgemeester van ChristenUnie signatuur. De Lange volgt namelijk burgemeester Visser op die met vervroegd pensioen gaat.

Frans de Lange (41) is nu nog wethouder van de gemeente Harderwijk namens de Christen Unie met stadsontwikkeling, volkshuisvesting, monumenten en milieu in zijn portefeuille. Van 1992 tot 2002 was hij raadslid in Harderwijk, waarvan de laatste vier jaar als fractievoorzitter. Voor zijn wethouderschap in 2002 was hij medevennoot binnen een bedrijf in de agrarische sector.

Goede contacten
Als geboren en getogen Harderwijker kent hij de cultuur en de volksaard van de Noord-Veluwe en zijn inwoners goed. De Lange heeft goede contacten met zowel provinciale als landelijke bestuurders en binnen de Vereniging Nederlandse gemeenten. Hij is ook voorzitter van de landelijke bestuurdersvereniging van de ChristenUnie.
De beoogde nieuwe burgemeester is getrouwd en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd zet hij zich ondermeer in als beschermheer van Teeifuka, een hulporganisatie in Midden-Suriname en als voorzitter van Sportswitnesses, een organisatie van christelijke topsporters.

Benoemingsprocedure
Op de burgemeesterspost van Elburg (22.000 inwoners) hebben 29 kandidaten gesolliciteerd. Na overleg met de Commissaris heeft de vertrouwenscommissie met zes kandidaten een gesprek gevoerd.
De vertrouwenscommissie heeft unaniem gekozen voor de heer De Lange. Hij zal door de gemeenteraad van Elburg worden voorgedragen bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Als zijn benoeming is goedgekeurd zal hij per 1 november aan de slag gaan.

De ChristenUnie heeft momenteel 8 burgemeesters in Nederland.

Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'Elburg krijgt opnieuw ChristenUnie-burgemeester'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > juli

Geen berichten gevonden