'Ernstige' vertraging voor Rijksmuseum

schilderij13-07-2007 13:25 13-07-2007 13:25

Maar liefst 200 miljoen euro en twee jaar tijd werd er gereserveerd voor de verbouwing van het Rijksmuseum. De tussenstand? Een investering van minimaal 270 miljoen en een periode van acht jaar voordat het museum weer open gaat voor het publiek.

Naar aanleiding van het artikel 'Gelobby en gekibbel rond het Rijksmuseum’ (NRC Next, 9 juli 2007) stelt Kamerlid Ed Anker schriftelijke vragen aan minister Plasterk van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De aanbesteding, die enkele weken vergt, zou in het voorjaar worden afgerond maar is nog niet eens begonnen. Dat betekent dat het museum niet eerder open gaat dan 2010, staat in een brief die in februari naar de Kamer werd gestuurd.

Anker vraagt de minister of hij de kritiek deelt dat men onvoldoende voorbereid is begonnen aan de restauratie van het museum en dat men de procedurele risico’s heeft onderschat. Om de vertraging op te lossen werd de eindverantwoordelijkheid voor de uitvoering van de restauratie naar de staatssecretaris van Cultuur overgeheveld, toentertijd Medy van der Laan. De vraag is welk effect dit heeft gehad op het tijdsverloop van de restauratie.

De ChristenUnie wil dat de minister paal en perk stelt aan het tijdpad voor het verloop en afronding van de restauratie. "Het publiek wordt momenteel de dupe van de ernstig vertraagde verbouwing. Het gaat niet alleen om toeristen, ook scholieren en onderzoekers lopen een groot gedeelte van het cultureel erfgoed mis op deze manier. Ik hoop dat de minister, als eindverantwoordelijke voor de uitvoering van de restauratie, alles in het werk zal stellen om nog meer vertraging te voorkomen," aldus Ed Anker.


Labels
Ed Anker
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op ''Ernstige' vertraging voor Rijksmuseum'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > juli

Geen berichten gevonden