Lagerwerf debuteert als vrouwelijk spreker voor SGP en ChristenUnie

_MG_9271 flora lagerwerf - topbanner_klein26-09-2007 11:40 26-09-2007 11:40

Eerste Kamerlid Flora Lagerwerf debuteerde dinsdag bij haar 'maidenspeech' die zij namens de fracties van de ChristenUnie en de SGP hield in de Eerste Kamer. Het was voor het eerst dat een vrouw namens de SGP sprak in Staten-Generaal.

De speech van het kamerlid ging over het wetsvoorstel voor de wederzijdse erkenning van geldelijke sancties in strafrechtelijke zaken tussen Europese lidstaten. Lagerwerf spreekt op dit onderwerp namens de beide fracties.

Lagerwerf stond in haar toespraak stil bij het feit dat zij als vrouw sprak: 'Ik begon met de ogenschijnlijke neutrale woorden dat ik zou spreken zowel namens de fractie van de ChristenUnie als de SGP. Ik vertel u echter niets nieuws wanneer ik zeg dat deze woorden, gelet op het feit dat ze uitgesproken zijn door iemand van het vrouwelijk geslacht, historisch zijn." Lagerwerf bedankte de SGP-fractie voor het 'vertrouwen'.

Lagerwerf zit sinds 12 juni namens de ChristenUnie in de Eerste Kamer. Nu zij haar maidenspeech heeft gehouden, zegt ze 'nog meer zin te hebben in het werk'.  Naast haar kamerlidmaatschap is Lagerwerf sinds 1 september rechter in Rotterdam.

Klik hier voor de integrale tekst van de maidenspeech.

Labels
Eerste Kamer

« Terug

Nieuwsarchief > 2007 > september

Geen berichten gevonden