ChristenUnie maatschappelijke stageplek voor Willem, Mark en Ruben

maatschappelijke_stagiairs15-10-2007 15:10 15-10-2007 15:10

Voor twee dagen krijgen Willem, Mark en Ruben de kans de ChristenUnie beter te leren kennen: ‘Wij kozen voor de ChristenUnie omdat we geïnteresseerd zijn in politiek. We wilden het reilen en zeilen van de ChristenUnie weleens van dichterbij bekijken. We hebben er erg veel zin in en zijn blij dat we de maatschappelijke stage bij de ChristenUnie kunnen uitvoeren. Dit is echt een aanrader’!

Willem (15) vindt het leuker om bij de ChristenUnie stage te lopen dan bij een bejaardentehuis. ‘Hier is veel afwisseling’. Deze twee dagen gaat hij aan de slag met inpakwerk voor de ChristenUnie Kaderschool, het opruimen van een magazijn en kijkt hij met diverse afdelingen mee. ‘Afdeling Communicatie en Campagne lijkt me tot nu het leukst om voor te werken. Maar eerst maak ik mijn VWO af en dan zie ik wel weer’. Werken doet hij in zijn vrije tijd bij zijn vader op de markt.

Mark (15) doet zijn stage bij de ChristenUnie. ‘De SGP had geen ruimte en van het CDA kregen we geen antwoord. De ChristenUnie is ook mijn favoriet, hun politieke standpunten, voor zover ik ze ken, deel ik. Als ik bij de ChristenUnie zou werken dan zou ik wel de Tweede Kamer in willen’. Maar eerst rondt hij deze tweedaagse stage en VWO-opleiding af. Op zaterdag werkt hij als bonenplukker in de kassenbouw.

Ruben (15) vindt de maatschappelijke stage belangrijk. ‘Juist omdat je niets verdient, zoals ook bij vrijwilligerswerk. De ChristenUnie vind ik een goede partij, het is interessant om de partij van binnenuit mee te maken’. Hij heeft al geholpen met het klaarzetten van de spullen voor het Perspectief-congres. Of hij lid wordt van Perspectief weet hij nog niet: ‘ik ben al lid van de SGP Jongeren’. Op zaterdag en in vakanties werkt hij in een verfwinkel.

De ChristenUnie pleit al jaren voor het belang en de invoering van de maatschappelijk stage. Jongeren maken dan op een andere wijze kennis met de maatschappij en zetten zich vrijwillig in. Dit kabinet voert deze stage in. Op vele plekken in Nederland gaan jongeren op stage. Het verzoek aan de ChristenUnie van Willem, Mark en Ruben om stage te kunnen lopen werd met enthousiasme ontvangen. Zij zijn drie 4 VWO-leerlingen van de Pieter Zandt Scholengemeenschap in Kampen.

Alledrie zouden zij hun maatschappelijke stage ook wel bij een goed doel willen doen. En natuurlijk willen ze heel graag André Rouvoet ontmoeten. Daarvoor zijn ze uitgenodigd op het partijcongres van zaterdag 17 november in Zwolle. Met een ontmoeting met André Rouvoet in het verschiet ronden zij hun stage af.

Labels

« Terug

Nieuwsarchief > 2007 > oktober

Geen berichten gevonden