Snelle start bouw vier nieuwe stations

trein06-12-2007 14:42 06-12-2007 14:42

De ChristenUnie heeft bij de begroting Verkeer en Waterstaat gepleit voor de versnelde realisatie van nieuwe stations. Minister Eurlings heeft daarop toegezegd dat er geld beschikbaar is voor circa elf stations beschikbaar. Op aandringen van de ChristenUnie beloofde de minister dat de stations Sassenheim, Zoetermeer Bleizo, Assen-Zuid en Groningen Europark snel zullen worden gerealiseerd.

Eurlings zal hiervoor in overleg gaan met ProRail en de regio’s. Kamerlid Ed Anker: ,,Ik ben blij met deze toezegging. Voor deze vier stations is er nu duidelijkheid.”

Nieuwe stations trekken nieuwe reizigers. Ed Anker: ,,De aanleg van de stations draagt dus bij aan de groeiambitie van het kabinet van 5 procent per jaar voor het spoor. Het gaat plaatsen waar steeds meer mensen wonen die nu ver verwijderd zijn van openbaar vervoer. Door bij zulke nieuwbouwwijken een station aan te leggen, neemt bovendien de druk op de centrale stations en hun stedelijke omgeving af.”

De nieuwe stations mogen volgens de ChristenUnie geen negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de dienstregeling van de intercity’s, zoals reistijd, frequentie en tijdligging. Anker: ,,Als uit een gevoeligheidsanalyse blijkt dat dit wel het geval is, dan moeten wat betreft de ChristenUnie bij de nieuwe stations ook gelijk inhaalsporen of extra perronsporen worden aangelegd.”

Ed Anker kreeg tijdens het debat ook de toezegging dat de planning van nieuwe stations in het vervolg inzichtelijker zal worden gemaakt in het Meerjarenprogramma Infrastructuur Ruimte en Transport.

Labels
Ed Anker
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Snelle start bouw vier nieuwe stations'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2007 > december

Geen berichten gevonden