PerspectieF: Thieme Engel van het jaar

10-01-2008 09:32 10-01-2008 09:32

Fractievoorzitter Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) is volgens de jongeren van de ChristenUnie Engel van het jaar. Vanavond krijgt zij de prijs overhandigd tijdens de nieuwjaarsborrel van de politieke jongerenorganisatie PerspectieF. De titel Engel van het jaar wordt door de PerspectieF jaarlijks uitgereikt aan ,,een politicus die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor christelijke idealen en niet zelf een christelijke partij vertegenwoordigt''.

Volgens voorzitter Rogier Havelaar van PerspectieF komt Thieme in aanmerking voor de trofee omdat ze ,,opkomt voor alles wat geschapen is''. Bovendien heeft de zevendedagsadventiste ,,haar rug recht gehouden toen zij werd bekritiseerd vanwege haar geloof''. Volgens Havelaar is het goed dat Thieme een Partij voor de Dieren heeft opgericht. ,,We zijn het niet met alles eens. Maar het is nuttig dat we ook als christenen worden uitgedaagd na te denken over rentmeesterschap.''

Tweede Kamerlid Arda Gerkens bleef nét hangen in de nominatieronde. De jongeren hebben waardering voor haar strijd tegen kinderporno. ,,Maar dat lijkt op de inzet van Jeroen Dijsselbloem, die vorig jaar de prijs won. Wij willen er graag een breder scala aan onderwerpen bij betrekken'', zegt Havelaar.

(Nederlands Dagblad,10 januari 2008)

Labels
In de media

« Terug

Reacties op 'PerspectieF: Thieme Engel van het jaar'

Dannenberg, W. (Wim) [25462]
Geplaatst op: 10-01-2008 19:28
De schrik slaat om mijn hart als ik in google intik: thieme volkert.
Rogier Havelaar, waren jullie soms dronken toen je aan het brainstormen was?!!!. Ik reken erop dat
ChristenUnie bestuur je stevig van onder uit de zak geeft.
Gewijzigd
Dannenberg, W. (Wim) [25462] heeft dit bericht gewijzigd op: 10-01-2008 19:39

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > januari

Geen berichten gevonden