Arie Slob: "Geen smoesjes. Lopen."

ArieSlob_Walk4Water200728-03-2008 11:20 28-03-2008 11:20

Met een gevulde jerrycan in zijn hand loopt fractievoorzitter Arie Slob morgen 15 kilometer op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen voor het goede doel; water- en sanitatieprojecten in Uganda. Walk4Water organiseert deze sponsorloop.


Als fervent hardloper is Arie Slob wel wat gewend. Maar een stok achter de deur, zoals de actie van Walk4Water, komt goed van pas. "Geen smoesjes over slecht weer of volle agenda's. Lopen."

In het themanummer van HandSchrift zegt Arie Slob: "De situatie in Uganda geeft aan dat water een belangrijk onderwerp is. Dat zou je haast vergeten in een land als Nederland. Schoon water, goede sanitaire voorzieningen. Wij weten niet beter. Het is echt schrikken als dat voorzieningenniveau op een bepaald moment niet geleverd wordt. Inwoners van Groningen ervoeren dat begin maart. Dan besef je weer eens goed dat bestuurlijke aandacht nodig is om de kwaliteit van het Nederlandse water op peil te houden.
Ook vraagt het de aandacht van iedere burger om verantwoord met ons water om te gaan. Dat doen ze in het Noorden van het land overigens erg goed. Mensen uit het Noorden verbruiken gemiddeld 115,1 liter water per dag. De gemiddelde Nederlander
zit daar met 127,5 liter per persoon ruim boven, aldus een onderzoek van TNS NIPO. Met als uitschieters de drie grote steden Amsterdam, Rotterdam en den Haag met een dagelijks watergebruik van 171,6 liter (!) water per persoon. In het kader van duurzaamheid is het goed om burgers op hun verantwoordelijk te wijzen. Hun waterbewustzijn te vergroten. Ik merk ook aan mijzelf dat dergelijke zaken je niet iedere dag bezighouden. Dan loop je het risico van het ontwikkelen van verkeerde gewoonten."
Voor vijftig euro kan men in Uganda een kind toegang geven tot schoon drinkwater en goede sanitaire voorzieningen. Wilt u Arie Slob sponsoren? Kijk op: www.walk4water.nl.

Volgende week kunt u in het themanummer van HandSchrift meer lezen over de sponsorloop en andere projecten op gebied van waterbeheer.

 

 

Labels
Arie Slob
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Arie Slob: "Geen smoesjes. Lopen."'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > maart

Geen berichten gevonden