'Kabinet, sluit je aan bij Europese collega's!'

Joel Voordewind_Ruben Timman_top228-03-2008 16:28 28-03-2008 16:28

De Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie heeft de minister-president en de staatssecretaris van VWS gevraagd of zij bereid zijn de openingsceremonie van de Olympische Spelen niet bij te wonen of zich slechts op een lager niveau te laten vertegenwoordigen. Kamerlid Joël Voordewind: "Kabinet, sluit je aan bij de oproep van Europese collega's!"

Sinds de aansporing van Joël Voordewind om de openingsceremonie van de Olympische Spelen te boycotten, heeft een aantal vooraanstaande Europese politici een boycot van de openingsceremonie aangekondigd of op z'n minst daarop gezinspeeld: de Franse president Sarkozy, de Vlaamse sportminister Bert Anciaux, de Tsjechische president Vaclav Klaus, de Poolse premier Donald Tusk, president Toomas Hendrik Ilves van Estland.
"Wat mij betreft voegen minister-president Balkenende en sportstaatssecretaris Bussemaker zich in dit gezelschap. Samen met collega Van Baalen (VVD) heb ik hen daarom gisteren gevraagd of de regering ‘bereid is in overweging te nemen leden van het kabinet niet aanwezig te laten zijn bij de openingsceremonie van de Olympische Spelen of slechts op een lager niveau vertegenwoordigd te zijn'. Ook heeft de ChristenUnie het initiatief genomen om de Vaste Kamercommissie Buitenlandse Zaken een hoorzitting te laten houden (14 april) over de mensenrechtensituatie in China," aldus Joël Voordewind.

Voordewind vindt het ongepast als kabinetsleden en atleten feest gaan vieren terwijl er enkele straten verderop mensen worden opgepakt. Hoewel de ChristenUnie de Spelen niet politiek wil maken, zou volgens Voordewind het wegblijven wel een goed signaal kunnen zijn om de mensenrechtensituatie aan te kaarten.

 

 

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op ''Kabinet, sluit je aan bij Europese collega's!''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > maart

Geen berichten gevonden