Ook ChristenUnie in Bergen op Zoom

5cmvoor_elkaar_logo07-04-2008 14:00 07-04-2008 14:00

In Bergen op Zoom is een lokale ChristenUnie-vereniging opgericht. De ChristenUnie hoopt daar over twee jaar deel te nemen aan de verkiezingen voor de gemeenteraad, zegt oprichter en voorzitter Arno Blommerde.

"Ik denk dat er in Bergen op Zoom behoefte bestaat aan een meer christelijk geluid. Het is nu vaak koel en zakelijk. Je merkt dat mensen naar alternatieven zoeken", aldus Blommerde, die denkt dat de tijd ook rijp is voor een lokale afdeling nu de ChristenUnie in de regering zit. "De partij staat daardoor in de belangstelling."

Blommerde en zijn medestanders ('nu ongeveer een handvol') willen de komende twee jaar benutten om de lokale afdeling op te bouwen. "Er moet een stevige basis komen, met ook meer mensen erbij. Binnenkort willen we een bijeenkomst houden met landelijke en regionale sprekers. Op deze manier hopen we mensen voor onze partij te interesseren."

Blommerde (43) was eerder al politiek actief in Bergen op Zoom. Hij was lokaal betrokken bij Leefbaar Nederland en hij was fractiemedewerker bij Lijst Linssen. "Zo heb ik wat ervaring in de politiek opgedaan. Landelijk heb ik altijd ChristenUnie gestemd. Politiek op basis van normen en waarden, dat trekt mij."

De ChristenUnie, die volgens Blommerde steun krijgt van CU'ers uit Steenbergen en Dinteloord, wil zich de komende tijd ook laten horen over plaatselijke onderwerpen. Zo verzet de partij zich tegen het inrichten van camperplaatsen op de Boulevard. "De ervaring leert dat dit camperprostitutie in de hand werkt. Bewoners ondervinden nu al veel overlast van drugshandel."

bron: www.bndestem.nl

Labels
In het land

« Terug

Reacties op 'Ook ChristenUnie in Bergen op Zoom'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > april

Geen berichten gevonden