Politiek gaat soms wel over koetjes en kalfjes

20080407 Werkbezoek Esmé en haar kalf_web15-04-2008 13:09 15-04-2008 13:09

Tijdens de werkbezoeken van Tweede Kamerleden van de ChristenUnie gaat het soms letterlijk over koetjes en kalfjes. Het zijn altijd bijzondere ontmoetingen, waarbij je soms kunt spreken van liefde op het eerste gezicht. Dat overkwam Kamerlid Esmé Wiegman bij haar werkbezoek in Bunschoten vorige week. Hier ontmoette Esmé een pasgeboren vaarskalf en was op slag verliefd. De boer van de Eemlandhoeve heeft het kalfje meteen de naam Esmé gegeven.

Terwijl Kamerleden en boer nog op één oor lagen, kwam het kalfje in de nacht van 6 op 7 april zelfstandig te wereld. Ze woog bijna 40 kilo. Op haar eerste levensdag kreeg het kalfje meteen hoog bezoek van twee ChristenUnie-kamerleden. Omdat het een vaarskalf en dus een vrouwtje is, is het op 7 april vernoemd naar Kamerlid Wiegman. Ernst Cramer, ook Tweede Kamerlid van de ChristenUnie, was ook mee op het werkbezoek. "Als het een stevig stiertje was geweest, had hij Ernst geheten", grapt boer Jan Huijgen.

"Ik zag wel wat psychohistogenische parallelen tussen Esmé Wiegman en de ontwikkelpotentie van dit kalf. De moeder is een prachtige koe met hoge horens die net haar moeder altijd voorop loopt in het koppel. Ze is dus nieuwsgierig, vooruitstrevend en met haar neus vooraan. Ik vermoed dat dit kalf dat ook gaat doen." 

Het werkbezoek van Esmé en Ernst stond in het teken van kennisuitwisseling en samenwerking tussen ondernemers op het platteland en de beweging Veelzijdig Platteland. Bij het bezoek waren ook de ChristenUnie-burgemeester van Bunschoten, een ChristenUnie-wethouder uit Amersfoort en een ChristenUnie-statenlid uit Utrecht betrokken.


 

 

 

Labels
Esmé Wiegman
Partij

« Terug

Reacties op 'Politiek gaat soms wel over koetjes en kalfjes'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > april

Geen berichten gevonden