ChristenUnie Capelle: 'Geef jeugd Frisfeest'

Foto: Jan Willem Stad01-05-2008 10:34 01-05-2008 10:34

Ook jongeren van 12 tot 16 jaar hebben recht op een feest. Mét goede bands, maar dan wel zonder alcohol. Daarom zou het een goed idee zijn als de Capelse Jeugd Raad een zogenaamd ‘Frisfeest' organiseert op het Stadsplein. Leuk voor de jongeren én voor hun ouders: die hoeven zich geen zorgen te maken, maar kunnen hun kinderen met een gerust hart naar het feest laten gaan.

Dat voorstel deed ChristenUnie-raadslid Mineke Harmsen-Spruijt in Capelle onlangs tijdens de vergadering van de Commissie Dienstverlening. "Er is een budget vastgesteld voor jongerenfeesten en wij vinden dat één van die feesten een ‘Frisfeest' moet worden," aldus Harmsen-Spruijt.

Gezondheidsrisico's serieus nemen
"De gemeente Capelle kan op deze manier laten zien dat ze de gezondheidsrisico's van alcoholgebruik door jongeren serieus neemt. Wij hebben veel waardering voor de plannen van de Capelse Jeugd Raad, en die steunen we van harte. We zijn blij dat er deze zomer gratis feesten voor jongeren worden georganiseerd op het Stadsplein. Gewoonlijk wordt er tijdens dit type feesten echter nogal wat alcohol gedronken en zeker voor jonge tieners is dat heel slecht. Vandaar ons voorstel voor een ‘Frisfeest'. Dat kan ook heel leuk en gezellig zijn: in Amsterdam en Zwolle zijn deze feesten al een groot succes. We hebben al contact gehad met de politie en die heeft ons verzekerd dat er gecontroleerd gaat worden op alcohol. Ouders hoeven zich dus geen zorgen te maken: ook ‘indrinken' is niet toegestaan bij het Frisfeest."

(Bron: De Weekkrant, 29 april 2008)

Labels
In de media
In het land

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie Capelle: 'Geef jeugd Frisfeest''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > mei

Geen berichten gevonden