'Samen Leven' moet meer aandacht krijgen van kabinet

kabinet_top22-05-2008 14:55 22-05-2008 14:55

Woensdag Gehaktdag luidt de typering van de Verantwoordingsdag van het kabinet in de Tweede Kamer. Fractievoorzitter Arie Slob blikte woensdagmorgen in het Radio 1 programma De Ochtenden vooruit. Slob wil het resultaat van het kabinet niet versimpelen tot een waardering in één of twee woorden. Hij denkt dat er een goede start is gemaakt, maar vindt wel dat het kabinet teveel bezig is met materiële zaken. Van de doelstelling Samen Werken, Samen Leven heeft het samen leven tot nu toe te weinig aandacht gekregen.

,,Dit kabinet is veertien, vijftien maanden geleden gestart met een zeer ambitieus coalitieakkoord. Daar ben ik ook enthousiast over omdat het antwoord geeft op allerlei vragen uit de samenleving. Als het gaat om de uitwerking is er al een goede start gemaakt, maar ik merk ook dat het heel moeilijk is voor dit kabinet om echt de harten van de burgers te winnen ondanks het feit dat ze goede dingen doen."

Wantrouwen
Volgens Slob is er veel polarisatie en wantrouwen tussen verschillende groepen in de samenleving. Het kabinet heeft daarin een belangrijke rol te vervullen, vindt hij. ,,Ze moeten laten zien dat ze een antwoord hebben op het wantrouwen dat leeft in de samenleving." Slob benadrukt dat de politici een voorbeeldfunctie hebben als het gaat om de polarisatie in de samenleving. Als voorbeeld noemt hij de VVD-typering van de ChristenUnie als ‘taliban van de polder' is in zijn oren een te scherpe typering.

Verantwoordingsdag vindt altijd plaats op de derde woensdag in mei. Op deze dag legt het kabinet verantwoording af van hoeveel er van de plannen terecht is gekomen. Dit jaar was er voor het eerst een verantwoordingsbrief van de ministerpresident bij. De Algemene Rekenkamer brengt daarbij ook de financiële controles op de jaarverslagen naar buiten.

Luister hier naar de uitzending van EO De Ochtenden.

Donderdag is het Verantwoordingsdebat in de Tweede Kamer. U kunt dat live volgen via Politiek24. De bijdrage van Arie Slob verschijnt later op onze site.

 

Labels
Arie Slob
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op ''Samen Leven' moet meer aandacht krijgen van kabinet'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > mei

Geen berichten gevonden