ChristenUnie wil aanpak van hoge grondprijzen

RPS boerderij met koeien05-06-2008 17:04 05-06-2008 17:04

De ChristenUnie wil de grote verschillen in grondprijzen aanpakken. Door stadsuitbreidingen ontvangen boeren in die gebieden hoge prijzen voor hun grond terwijl boeren die in de nabijheid van natuurgebieden worden uitgekocht, veel minder voor hun grond ontvangen. Volgens Ernst Cramer, lid van de Tweede Kamerfractie van de ChristenUnie, is dit onterecht. Hij pleit voor een eerlijkere verdeling van de prijzen.

Beide groepen boeren moeten volgens het kamerlid meer evenredig worden betaald, omdat de boeren moeten wijken door de wensen van de maatschappij. De maatschappij wil uitbreiden met woningbouw en daarvoor in de plaats moet er natuur komen. ,,In feite moeten beide groepen dus worden betaald voor de ‘rode uitbreiding', zegt hij in een discussiestuk.

Door een meer evenredige verdeling van de prijs van landbouwgrond zal volgens het kamerlid ook de uitbreiding van de Ecologische Hoofdstructuur minder vertraging oplopen. Er worden dan minder kosten gemaakt bij de wijziging van bestemmingsplannen, omdat partijen niet meer hoeven te procederen. ,,Het is een garantie dat de EHS snel gerealiseerd kan worden. Dus geen noodzaak voor de natuurorganisaties om te moeten sappelen en te procederen voor de realisatie van die robuuste natuur. Zo krijgen we een schitterende omgeving voor zowel de boer als de burger", zo zegt Cramer.

(Bron: Friesch Dagblad, 5 juni 2008)

Labels
Ernst Cramer
In de media
Landbouw
Tweede Kamer
Wonen & Ruimtelijke ordening

« Terug

Reacties op 'ChristenUnie wil aanpak van hoge grondprijzen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > juni

Geen berichten gevonden