'Oranje heeft voorin goud in handen'

Rouvoet_voetbal11-06-2008 09:07 11-06-2008 09:07

André Rouvoet gelooft dat Oranje goud in handen heeft tijdens het Europees Kampioenschap, liet hij vorige week in Voetbal International weten. "Met Oranje kan het alle kanten op. Voorin heb je met Van Persie, Van Nistelrooy, Kuijt en Robben goud in handen. Maar of we Europees Kampioen worden...Om Johan Cruijf te citeren: het is gewoon een kwestie van één doelpunt meer maken dan je tegen krijgt." De vice-premier zit 17 juni zelf op de tribune om Oranje toe te juichen.

"Ik vind het uiteraard leuk zoveel mogelijk wedstrijden van Nederland te volgen. Dat zal nog wel gaan, maar ik denk dat ik de rest van het toernooi aan me voorbij moet laten gaan. Mijn agenda is in juni nog voller dan normaal, want vlak voor het zomerreces moet er nog van alles. Misschien kan ik nog wat samenvattingen meepikken. Het hangt natuurlijk ook erg van het verloop van het toernooi af. Ik hoop namens het kabinet naar één wedstrijd van Oranje in de eerste ronde te gaan, op 17 juni tegen Roemenië, de rest van de wedstrijden zit ik voor de buis."

Het interview met Voetbal International is afgenomen voor de legendarische overwinning met 3-0 van Nederland op Italië. Gevraagd naar zijn favorieten voor het EK zegt Rouvoet: "Ik denk dat Duitsland en Italië weer hoge ogen gooien. En Portugal, met Christiano Ronaldo, is een outsider. Rusland is mijn dark horse. Ze spelen met zes spelers van Zenit Sint-Petersburg, dus dat is een ingespeeld team dat met de EUFA Cup op zak ook nog eens gemotiveerd is." Helaas voor Guus Hiddink en de Russen liep de eerste wedstrijd tegen Spanje uit op een 4-1 nederlaag.

Dirk Kuijt is volgens Rouvoet de speler die het beste bij de ChristenUnie zou passen. "Iemand die positief in het leven staat, die op het veld een gangmaker is, en die ik ook nooit zie zeuren tegen de scheidsrechter. En een jongen die voor zijn geloof uitkomt."

De  opstelling van Rouvoet

 1. Edwin van der Sar
 2. Mario Melchiot
 3. John Heitinga
 4. André Ooijer
 5. Tim de Cler
 6. Wesley Sneijder
 7. Robin van Persie
 8. Rafael van der Vaart
 9. Arjen Robben
 10. Ruud van Nistelrooy
 11. Dirk Kuijt

 


(Gebaseerd op het interview in Voetbal International, 4 juni 2008, nr. 23.)

Foto: André Rouvoet voetbalt mee in een benefietwedstrijd tegen kanker


Labels
In de media
Partij

« Terug

Reacties op ''Oranje heeft voorin goud in handen''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > juni

Geen berichten gevonden