Cynthia Ortega bezoekt gastouderbureau Harlekijn

Cynthia Ortega_Ruben Timman_top.jpg19-08-2008 16:18 19-08-2008 16:18

Cynthia Ortega, Tweede Kamerlid voor de ChristenUnie, brengt woensdag 20 augustus een werkbezoek aan het hoofdkantoor van regionaal gastouderbureau Harlekijn in Barneveld. Dat gebeurt op uitnodiging van Harlekijn. Ortega gaat in discussie met directeur Sylvia Kuiper, enkele bemiddelingsmedewerkers van Harlekijn en wethouder Leen Verweij over de door staatssecretaris Sharon Dijksma voorgestelde forse bezuinigingen in de kinderopvang.

Daarna bezoekt het Kamerlid een gastouder in Scherpenzeel die als zelfstandig ondernemer werkzaam is via Harlekijn en een gastouder in Barneveld.

Dijksma wil de vergoeding voor gastouders fors verlagen en bovendien mogen ze in haar voorstel nog maximaal tien uur declareren. Kuiper zei eerder in deze krant dat deze maatregelen het einde betekenen van Harlekijn. Momenteel worden er via het regionale gastouderbureau zo'n vijfhonderd kinderen per dag opgevangen. ,,Wat ouders daarna moeten doen, is een raadsel'', stelt Kuiper. ,,Veel van deze ouders zijn aangewezen op flexibele opvang, omdat ze bijvoorbeeld op wisselende tijden werken in de zorg of wonen in gebieden waar geen dagverblijven beschikbaar zijn.''

(Bron: Barneveldse krant)

 

Labels
Cynthia Ortega
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Cynthia Ortega bezoekt gastouderbureau Harlekijn'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > augustus

Geen berichten gevonden