"Laat kinderen vrij om verantwoord met media om te gaan"

Rouvoet_flevo200818-08-2008 15:58 18-08-2008 15:58

Een jonge bezoeker van het Flevo-festival vraag Rouvoet of hij nog wel eens op Hyves komt. Rouvoet reageert ontkennend. "Ik kan helaas niet alles zelf bijhouden. Ik zou het graag willen, maar daar heb ik gewoon geen tijd voor." Het is natuurlijk niet gek dat Rouvoet niet alles zelf kan bijhouden op Hyves. Met bijna zevenduizend vrienden is dat haast een onbegonnen karwei. Dit raakt gelijk ook een dieper punt. De invloed van media is het onderwerp van het programma-onderdeel van Andries Knevel en Rouvoet in de stampvolle tent.

Rouvoet maakt zich wel eens ongerust over de grote mediaconsumptie onder jongeren. "Als je ziet dat jongeren bezig zijn achter de computer onder tussen de tv hebben aan staan, een mobieltje aan hun oor en ondertussen met alle vrienden lopen te MSN'en, vraag je je wel eens af hoe gezond dat is." Ook het gewone internet gebruik wordt aan de kaak gesteld. "Ik denk dat het goed is om met je kinderen hier open over te spreken. Ik doe dat zelf ook. En dat betekent niet dat je continu over hun schouder hoeft mee te kijken. Geef kinderen de vrijheid om op een verantwoorde manier met media om te gaan."

Tijdens zijn bezoek aan het Flevo-festival ging hij ook nog langs de stand van de ChristenUnie en PerspectieF. Matthijs, een nieuw lid van PerspectieF, mocht het tegen Rouvoet opnemen met bowlen op de Wii (spelcomputer). Rouvoet won nipt door het gooien van enkele strikes in zijn laatste beurten.

(foto: www.mcklin.nl)

 

Labels
André Rouvoet

« Terug

Reacties op '"Laat kinderen vrij om verantwoord met media om te gaan"'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > augustus

Geen berichten gevonden