Maak einde aan gebrekkige opvang slachtoffers mensenhandel

behind_bars15-09-2008 20:29 15-09-2008 20:29

De regering moet maatregelen nemen om de opvang van slachtoffers van mensenhandel veilig te stellen. Dat stelt de ChristenUnie in Kamervragen aan de Ministers Klink en Hirsch Ballin naar aanleiding van een bericht in het Nederlands Dagblad. Kamerlid Ed Anker: "Dit bericht schokt mij zeer." Slachtoffers van mensenhandel belanden vaak weken in de politiecel of op straat door een schrijnend tekort aan veilige opvangplekken.

Kamerlid Ed Anker reageert geschokt: "Juist deze kwetsbare groep heeft iedere vorm van bescherming zo hard nodig. Het kan niet zo zijn dat zij worden opgesloten op de plaats waar de daders thuis horen."

De gebrekkige opvang frustreert de opsporing van criminele bendes die zich veelal bezighouden met gedwongen prostitutie van buitenlandse, illegale vrouwen. Ed Anker: "We moeten voorkomen dat slachtoffers van mensenhandel geen aangifte durven doen omdat de opvang niet adequaat is. Die signalen vang ik nu op."

De ChristenUnie wil weten of er daadwerkelijk wachtlijsten bestaan en hoeveel vrouwen er op dit moment in een politiecel verblijven. Ze dringt bij de ministers aan op snelle maatregelen om de opvang op goede en zorgvuldige wijze te organiseren.

Lees hier een artikel op de website van het Nederlands dagblad: Nederlands Dagblad: 'Slachtoffers mensenhandel op straat' (hiervoor is een ND abonnement nodig)

Labels
Ed Anker
Justitie
Opvang
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Maak einde aan gebrekkige opvang slachtoffers mensenhandel'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > september

Geen berichten gevonden