Mobiel bellen naar de Kindertelefoon gratis na motie

kindertelefoondinsdag 30 september 2008 17:07

Vanaf 1 januari 2009 is bellen naar de Kindertelefoon met een mobiele telefoon gratis. Minister Rouvoet stelt vanaf 2009 400.000 euro beschikbaar om de kosten van het mobiele bellen te vergoeden. Een motie over het gratis maken van de kindertelefoon van Joël Voordewind werd breed gedragen in de Tweede Kamer. "De kosten van mobiel bellen mogen geen beletsel zijn", stelt Rouvoet.

‘Het is belangrijk dat kinderen in nood in vertrouwen kunnen praten over hun problemen. Bij de Kindertelefoon krijgen ze hulp, advies en informatie. Veelvuldig worden kinderen doorverwezen naar een Advies en Meldpunt Kindermishandeling (AMK), een instantie waar kinderen veel minder makkelijk zelf contact mee opnemen. De hoge kosten van mobiel bellen mogen voor kinderen geen beletsel zijn om de Kindertelefoon te bellen', aldus Rouvoet. Een gesprek met de Kindertelefoon duurt gemiddeld 8 minuten. Bij mobiel bellen kost dat tussen 1,50 en ruim 10 euro, afhankelijk van de provider en het soort abonnement. Bellen met een vaste lijn is al gratis.

Voordelen mobiel bellen
Met mobiel bellen kunnen jongeren zelf bepalen waar ze bellen, anders dan bij een vaste telefoonlijn. Dat komt de vertrouwelijkheid ten goede. Daar komt bij dat het aantal vaste telefoonlijnen en telefooncellen afneemt.

Verdubbeling aantal gesprekken
In 2007 zijn ruim 107.000 gesprekken gevoerd. De verwachting is dat het aantal gesprekken zal verdubbelen als mobiel bellen gratis wordt. Daar is bij het bedrag van 400.000 euro rekening mee gehouden. Dit budget wordt uitgekeerd aan de provincies, die de kosten van het mobiele bellen onderling moeten verrekenen.

(Ministerie voor Jeugd en Gezin)

www.kindertelefoon.nl

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Kindertelefoonmotie_Voordewind16,3 kBapplication/pdfdownload
Labels
André Rouvoet
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Mobiel bellen naar de Kindertelefoon gratis na motie'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > september

Geen berichten gevonden