Verhagen spreekt India aan op geweld tegen christenen

JoelVoordewind08.jpg29-09-2008 11:26 29-09-2008 11:26

Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken) zal de Indiase regering aanspreken op recente uitbarstingen van geweld tegen christenen in de Indiase staat Orissa. Die toezegging doet hij in antwoord op schriftelijke vragen van Kamerlid Joël Voordewind.

Op aandrang van de ChristenUnie zal Verhagen bij de Indiase autoriteiten onder meer veiligheid eisen voor hulporganisaties die gehinderd zijn in hun hulpverlening. De minister heeft toegezegd dat hij zijn afkeer en zorgen hierover bekend zal maken aan de Indiase overheid. Ook zal hij voor hulporganisaties vrije toegang vragen tot de vluchtelingenkampen. Verder geeft hij opdracht aan de Nederlandse Ambassade in India om te onderzoeken hoe Nederland India kan ondersteunen bij de bescherming van de christelijke bevolking.

In de Indiase staat Orissa kwam het de laatste tijd meer dan eens tot uitbarstingen van geweld tegen christenen. Ook kregen hulporganisaties geen toestemming om hulp te verlenen in de vluchtelingenkampen die zijn ingericht. Joël Voordewind: ,,Ik ben blij dat de minister dit als een urgente zaak beschouwt en er actie tegen onderneemt.''

 

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Verhagen spreekt India aan op geweld tegen christenen'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > september

Geen berichten gevonden