Wiegman: ‘Rookverbod strenger handhaven'

volle_asbak02-10-2008 09:53 02-10-2008 09:53

Nadat een aantal kroegen de asbakken weer uit de kast heeft gehaald, besluit minister Ab Klink (Volksgezondheid) om toezichthouder Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) strenger te laten optreden. De ChristenUnie vindt het prima dat kroegbazen vanaf woensdag meteen een boete krijgen als ze het rookverbod aan hun laars lappen. Kamerlid Esmé Wiegman: "Ik had graag gezien dat het begrip voor mensen met aandoeningen aan de luchtwegen wat meer was gegroeid."

In een brief aan de Tweede Kamer verwijst Klink woensdag naar cijfers van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA), waaruit blijkt dat 95 procent van de horeca zich houdt aan het rookverbod, dat op 1 juli van kracht werd. Voor de minister reden een complimentje aan de sector uit te delen. Na de invoering van de rookvrije werkplek lag een jaar later de naleving op 70 procent.

Maar het zijn vooral (fastfood)restaurants en hotels die zich aan het verbod houden (98 procent). De cafés lopen daar met 83 procent nog op achter. Daarom is de VWA vooral de kroegen scherper in de gaten gaan houden. Omdat de minister berichten bereiken dat cafés het verbod willens en wetens in de wind slaan, gaat de VWA vanaf woensdag direct boetes opleggen.

 

 

Labels
Esmé Wiegman
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Wiegman: ‘Rookverbod strenger handhaven''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > oktober

Geen berichten gevonden