Van Middelkoop: “De ChristenUnie is een partij van vaste waarden.”

Eimert_van_Middelkoop_200808_207-10-2008 12:09 07-10-2008 12:09

Maandag 6 oktober trapte ChristenUnie Nijmegen af voor de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2010. Bijzonder, want Nijmegen kende lange tijd geen ChristenUnie. Minister van Defensie, Eimert van Middelkoop, gaf het startschot voor een avond waarin de ChristenUnie Nijmegen zich presenteerde aan de stad.

De aanwezigheid van de ChristenUnie in Nijmegen is weliswaar niet nieuw maar wel bijzonder. In 2002 werd voor het eerst meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen. Helaas toen zonder resultaat. In de jaren daarna raakte de lokale ChristenUnie in een winterslaap, waaruit het nu ontwaakt is. Per september trad een nieuw en energiek bestuur aan dat vast van plan is mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2010.

Zetel winnen
De volle zaal in het Kolpinghuis werd dan ook allereerst toegesproken door de nieuwe voorzitter Rolf Vreugdenhil. Hij benadrukte de missie van de ChristenUnie in de stad Nijmegen en de betrokkenheid op mensen. Hij liet daarin ook zien dat de kans op het winnen van een zetel geen dagdromerij is. Vreugdenhil: “Gezien het toenemend aantal stemmen dat in Nijmegen wordt uitgebracht in provinciale en landelijke verkiezingen is het halen van de kiesdrempel juist uitermate realistisch.”

Van Middelkoop ging met zijn toespraak in op de rol van de ChristenUnie in de Nederlandse politiek. Dat er eindelijk een ministerie is die zich enkel richt op jeugd en gezin. Hierbij werd een parallel getrokken met de ministersposten die ontstonden als gevolg van de sociale kwestie van eind negentiende eeuw en de milieukwestie in de jaren tachtig.

Vaste waarden
De minister moedigt de ChristenUnie Nijmegen aan; “Op lokaal niveau zijn we de vierde partij van Nederland. Het werk dat lokaal verricht wordt is medeverantwoordelijk voor de rol die de ChristenUnie nu ook landelijk kan vervullen. In tijden van geschokt vertrouwen is de ChristenUnie een partij van vaste waarden. Ondanks een terugval in de peilingen voor het kabinet als geheel, handhaaft de ChristenUnie zich en laat zelfs een kleine groei zien. Dat is te danken aan de betrouwbaarheid van de ChristenUnie. Een betrouwbaarheid die nu ook in Nijmegen getoond mag worden.”

Meer informatie vindt u op http://nijmegen.christenunie.nl

 

Labels
Eimert van Middelkoop
Partij

« Terug

Reacties op 'Van Middelkoop: “De ChristenUnie is een partij van vaste waarden.”'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > oktober

Geen berichten gevonden