Conferentie over Nederlands aandeel in conflictgebieden in Jaarbeurs

Afghanistan_militair_jongentje_61020-10-2008 10:32 20-10-2008 10:32

Op 25 oktober houdt het NCDO (Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling) samen met de ChristenUnie en andere politieke partijen een conferentie over de rol van Nederland in de internationale politiek. Het thema zal zijn: wat is de rol van Nederland in conflictgebieden? Onder andere minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking zal aanwezig zijn. Toegang is gratis, maar de plaatsen zijn beperkt. Dus wees er snel bij!

Namens de ChristenUnie zal Joel Voordewind in het afsluitende debat het woord voeren.

Welke rol spelen Nederlandse militairen bij ontwikkeling in Uruzgan? Wat is de verantwoordelijkheid van de Europese Unie in Zuid Ossetië en Georgië? Kan Nederland door investeringen toekomstige conflicten voorkomen? En is dit een morele kwestie of eigenbelang? Wat is uw mening?

Veiligheid en stabiliteit zijn voorwaarden voor ontwikkeling. Landen in conflict hebben onze hulp hard nodig, vindt minister Koenders (Ontwikkelingssamenwerking). Op dit moment is Nederland actief in landen als Sudan, Colombia en Afghanistan. Maar wat is haalbaar en welke risico's brengt deze hulp met zich mee? Over deze en andere vragen kunt u zaterdag 25 oktober in debat met minister Koenders, Tweede Kamerleden en inhoudelijke experts.

Workshops
Tijdens de conferentie zullen er ook verschillende workshops zijn over Afghanistan, Georgië, Bolivia en de landen in de hoorn van Afrika.

Gratis
Deelname aan deze conferentie is gratis en iedereen die affiniteit met de politiek heeft is van harte welkom! De locatie is de Jaarbeurs in Utrecht. Het aantal plaatsen is beperkt dus schrijf je zo snel mogelijk in!

Voor het programma, meer informatie en inschrijving kun je gaan naar: www.politiek2015.nl/aanmelding

(Foto: Paul Verheul - Ministerie van Defensie)

 

 

Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Conferentie over Nederlands aandeel in conflictgebieden in Jaarbeurs'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > oktober

Geen berichten gevonden