Titia Cnossen nieuwe wethouder ChristenUnie in Woerden

woerden21-10-2008 12:30 21-10-2008 12:30

Titia Cnossen-Looyenga (51) uit Berkel en Rodenrijs is de nieuwe kandidaat- wethouder voor de ChristenUnie Woerden. Fractievoorzitter Ineke Stouthart-van Vliet is blij en dankbaar dat de partij er in geslaagd is binnen een maand na het ontstaan van de vacature een voorstel aan de Raad te kunnen doen. Titia Cnossen is gepresenteerd als opvolger van Marjan Haak die per 30 september jl benoemd is als gedeputeerde voor Jeugd en Welzijn van de provincie Utrecht.

Met Titia Cnossen-Looyenga haalt de ChristenUnie een ervaren bestuurder naar Woerden. Zij is ruim tien jaar voor haar partij actief in haar woonplaats Berkel en Rodenrijs. In deze periode is zij vanaf 2002 tot aan de gemeentelijke herindeling in 2007 wethouder geweest. Zij heeft zich voornamelijk beziggehouden met Ruimtelijke Ordening (oa realisatie van 7500 woningen op een VINEX-locatie en de ontwikkeling van 80 ha bedrijventerrein). Titia Cnossen is getrouwd en heeft drie kinderen.

Uitdaging
Titia Cnossen kijkt er naar uit om haar werkzaamheden te gaan beginnen. De resterende collegeperiode wil zij zich inzetten om het gezicht van de ChristenUnie verder vorm te geven. Daarnaast vindt zij het een uitdaging om de aanzet die Marjan Haak aan de WMO heeft gegeven de komende tijd samen met de betrokkenen in het veld uit te kunnen bouwen. "Ik ken de Woerdense politiek nog niet, maar met mijn Berkelse politieke en bestuurlijke ervaring wil ik vanuit mijn christelijk-sociale achtergrond mij graag dienstbaar maken voor de Woerdense samenleving".

"Ik zal best even moeten wennen, maar denk door mijn kennis en enthousiasme mijn plaats in het Woerdense bestuur snel gevonden te hebben. Ik hou er van om ingewikkelde problemen tot een eenvoudige essentie terug te brengen en zo te werken aan oplossingen. Hiervoor heb ik veel mensen uit het veld nodig. Die deskundigheid hoop ik ook in Woerden aan te treffen".

Ervaring
Fractievoorzitter Ineke Stouthart oogt tevreden met de gevolgde procedure. "De benoeming van Marjan Haak kwam als een verrassing. Aan de ene kant is dat een eervolle erkenning van het talent in onze kring, aan de andere kant hebben wij natuurlijk niet zoveel ervaring met werving en selectie. Een selectiecommissie uit fractie en bestuur is onder leiding van een onafhankelijke voorzitter snel aan de slag gegaan. Er is nadrukkelijk gezocht naar iemand met bestuurlijke ervaring die zonder problemen op de rijdende Woerdense trein zou kunnen springen. Bestuur en fractie zijn blij dat het snel en goed gelukt is. We hebben er alle vertrouwen in dat Titia Cnossen snel wegwijs zal worden in Woerden en zich hier snel thuis voelt."

Labels
In het land
Partij

« Terug

Reacties op 'Titia Cnossen nieuwe wethouder ChristenUnie in Woerden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > oktober

Geen berichten gevonden