FNV-onderzoek bevestigt zorgen ChristenUnie over spooronderhoud

spoor23-10-2008 13:00 23-10-2008 13:00

De ChristenUnie maakt zich grote zorgen om de staat van het spooronderhoud. Vorige week al presenteerde de ChristenUnie de notitie "Slimmer, Sneller en Zuiniger op het spoor". Kamerlid Ernst Cramer: "Het gisteren gepresenteerde FNV-onderzoek onderstreept de conclusies van de ChristenUnie". Uit het FNV-onderzoek blijkt dat bijna zestig procent van de spoorwerkers vindt dat er te weinig mensen zijn om het werk goed te kunnen uitvoeren.

Zeventig procent stelt dat de kwaliteit van de wissels afneemt. De ChristenUnie stelt in haar notitie kritische vragen over de staat van het spooronderhoud en de gevolgen van het verschuiven van het onderhoud naar de nacht.

Specialisme
Voor de spoorsector geldt nog in sterkere mate dan de weginfra-wereld dat werken in het spoor een specialisme is. Kamerlid Ernst Cramer: "Als de aantrekkelijkheid van de spoorsector verder wordt verminderd belemmert dat bij de werving van nieuwe instroom. Er is onvoldoende (dag)werk om spoorwerkers blijvend een volledige baan in het spoor te kunnen bieden. Daarnaast is er als gevolg van vergrijzing een grote uitstroom."

De ChristenUnie vraagt in haar notitie aan Minister Eurlings een taakgroep terugdringing onnodig nacht- en weekendwerk in te stellen mede met het oog op het behoud van voldoende vakmensen voor het spoorwerk. Kamerlid Ernst Cramer: "Er moet een gezamenlijke strategie komen van Rijk, ProRail, vervoerders en spooraannemers voor het spooronderhoud. De Minister kan hier een actieve rol in spelen".

De ChristenUnie zal aan de minister een uitgebreide reactie vragen op het onderzoek van FNV en de voorstellen in de ChristenUnie-notitie.

 

 

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20081014 ChristenUnie NOTITIE ProRail975,9 kBapplication/pdfdownload
Labels
Ernst Cramer
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'FNV-onderzoek bevestigt zorgen ChristenUnie over spooronderhoud'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > oktober

Geen berichten gevonden