Steun voor restauratie-opleidingsprojecten

Kerkje te Boer (Fryslan) voor restauratie28-10-2008 20:00 28-10-2008 20:00

Door een financiƫle impuls van het Rijk kunnen ook in 2009 jonge bouwvakkers ervaring opdoen in het restaureren van monumenten. ChristenUnie-Kamerlid Ed Anker heeft daartoe een amendement ingediend op de begroting van OCW (Cultuur). Met twee ton steun van het ministerie kunnen ook volgend jaar diverse restauratie-opleidingsprojecten worden uitgevoerd.

Restauratie-opleidingsprojecten (ROP's) zijn bedoeld om kennis en vakmanschap over te dragen aan een nieuwe generatie vaklieden in de restauratie, zodat monumenten ook daadwerkelijk kunnen worden gerestaureerd. Het bijzondere van het project is dat het brede steun heeft bij lokale overheden, opleidingen en brancheverenigingen. Daarbij wordt de vaklieden een mooie kop op de opleiding geboden. Ze leren specifieke technieken die anders verloren dreigen te gaan.

Aan de rijksfinanciering voor ROP's dreigde na 1 januari 2009 een einde te komen, omdat er voor 2009 geen geld meer voor was uitgetrokken. ChristenUnie-Kamerlid Ed Anker kondigde vandaag echter een amendement aan op de OCW-begroting, waardoor ook in 2009 200.000 euro beschikbaar is voor cofinanciering van restauratieprojecten. De provincies en de brancheverenigingen hebben al aangekondigd dat zij ook graag doorgaan met en blijven meebetalen aan restauratie-opleidingsprojecten.

 

Labels
Ed Anker
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Steun voor restauratie-opleidingsprojecten'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > oktober

Geen berichten gevonden