Gezinsnota mijlpaal voor eigentijds gezinsbeleid

04-11-2008 08:54 04-11-2008 08:54

De ChristenUnie is blij met de nadruk op opvoeding en relaties in de vandaag gepresenteerde Gezinsnota. Kamerlid Joël Voordewind: ,,Gezinnen zijn krachtige verbanden. Minister Rouvoet ontwerpt eigentijds gezinsbeleid die het kind terecht centraal stelt en de positie van het gezin versterkt." De dinsdag gepresenteerde Gezinsnota van Minister Rouvoet past volgens de ChristenUnie goed in het post-ik-tijdperk en onderstreept het belang van een Gezinsminister.

Gezinnen, opvoeding en relaties komen vaak onder druk te staan door bijvoorbeeld een niet-passende combinatie van arbeid en zorg.

Als voorbeeld van gezinsvriendelijk arbeidsmarktbeleid heeft de ChristenUnie vorig jaar de schooltijdbaan geïntroduceerd. Joël Voordewind: ,,Deze schooltijdbanen moeten ook voor mannen toegankelijker worden. Hun aandeel in het gezin moet meer nadruk krijgen."

Gezinsondersteuning
De ChristenUnie wil dat de overheid veel meer aandacht gaat geven aan gezinsondersteuning op het gebied van opvoeding en relaties wanneer mensen daar behoefte aan hebben. Joël Voordewind:,,Zoals we ook zwangerschapstraining heel normaal vinden moet het normaal worden dat je bij een Centrum voor Jeugd&Gezin ondersteuning kunt vragen de opvoeding van je kinderen en het optimaal houden van je relatie. De gezinscursus bestaat al langer in Noorwegen, maar ook in Nederland komen initiatieven als Family Factory van de grond."

Kennisinstituut
De ChristenUnie wil dat naast het Ministerie van Jeugd&Gezin en de centra voor Jeugd&Gezin er een kennisinstituut voor gezinsvraagstukken komt. Joël Voordewind: ,,Het Nederlands Jeugd Instituut zou een kenniscentrum kunnen worden voor het totale gezinsbeleid.''

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
20081103_Rouvoet_gezinsnota5,5 MBapplication/pdfdownload
Labels
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Gezinsnota mijlpaal voor eigentijds gezinsbeleid'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > november

Geen berichten gevonden