‘Vrouwen die kansen pakken, dat zijn rolmodellen waar ik van houd'

Cynthia_adoptiecontract_Capelle21-11-2008 09:14 21-11-2008 09:14

Tweede Kamerlid Cynthia Ortega-Martijn zal vrijdag aanwezig zijn bij een feestelijke bijeenkomst van Stichting Kansrijk Ondernemen in Rotterdam. Op deze bijeenkomst worden certificaten voor het zelfstandig ondernemerschap uitgereikt aan deelneemsters van het project ‘De Juiste Maat'. Ortega-Martijn: ,,Ik ben ontzettend trots op deze prachtige vrouwen. Met een grote afstand tot de arbeidsmarkt schoppen zij het tot zelfstandig ondernemer. Zo maken zij van hun hobby een professie."

'De Juiste Maat' is een project waarbij allochtone vrouwen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt de kans wordt geboden aan de slag te gaan als zelfstandig ondernemer in de gastouderopvang. Het project is een onderdeel van Stichting Kansrijk Ondernemen Nederland( KON) en in nauwe samenwerking met Nelom Consultancy en Rahamma-Ah stichting uitgevoerd.

Etniciteit
Nadat Cynthia Ortega-Martijn een inleiding heeft gehouden krijgen de deelneemsters het certificaat Kleinschalig Innovatief Gastouderschap uitgereikt. Ortega-Martijn: ,,Het zijn vrouwen die weten wat hard werken is, vanuit een kansarme positie jezelf omhoog knokken tot zelfstandig ondernemer. Afkomst of etniciteit maakt niet uit, laat zien dat je kansen pakt. Daar hou ik van."

De Rotterdamse wethouder Dominic Schrijer (Werk, Sociale Zaken en Grote Stedenbeleid) is ook aanwezig bij deze bijeenkomst.

 

 

Labels
Cynthia Ortega
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op '‘Vrouwen die kansen pakken, dat zijn rolmodellen waar ik van houd''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > november

Geen berichten gevonden