Uitstel JSF-aankoop is verstandig

f-16_61027-11-2008 16:43 27-11-2008 16:43

De ChristenUnie is ingenomen met de brief van de Staatssecretaris van Defensie over het uitstellen van de aankoop van de twee JSF-testvliegtuigen met drie maanden. Tweede Kamerlid Joël Voordewind: ,,Ik ben zeer tevreden met de uitvoering van de motie Voordewind-Eijsink die vroeg om uitstel van drie maanden. Hiermee is een degelijke kandidaat-vergelijking mogelijk geworden."

Voor de ChristenUnie staat zorgvuldigheid centraal bij het aanschaffen van een opvolger voor de huidige F-16. Voordewind: ,,De kosten van deze nieuwe toestellen zijn enorm. We moeten daarom echt de benodigde tijd nemen om een goede keus tussen beide kandidaten te maken."

Kandidaat-vergelijking
Met de drie maanden uitstel is volgens de ChristenUnie een degelijke parlementaire behandeling van de kandidaat-vergelijking mogelijk gemaakt. De eventuele extra kosten die hierdoor kunnen ontstaan indien de JSF uiteindelijk niet wordt gekozen, zijn volgens de ChristenUnie betrekkelijk. Voordewind: ,,De items kunnen worden doorverkocht. En als we wel kiezen voor de JSF zijn hier helemaal geen extra kosten aan verbonden."

(Foto: Een F-16, Ministerie van Defensie)

 

Labels
Defensie
Joël Voordewind
Tweede Kamer

« Terug

Reacties op 'Uitstel JSF-aankoop is verstandig'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.

Nieuwsarchief > 2008 > november

Geen berichten gevonden